Är det nån mer än jag som blivit helt tokig i saffran i år?
Förutom att steka saffranspannkakor har jag nu även börjat koka saffransgröt. Det är en grov underdrift när jag säger att den är helt fenomenal!
I grunden är detta egentligen en helt vanlig havregrynsgröt kokad med mosad banan för att få naturlig sötma. I slutet tillsätter jag lite saffran (ca 1/4 kuvert till en portion), och vips doftar köket underbart och gröten är vackert gulfärgad.
Saffransgröt
Ingredienser (1 portion):
- 1/2 banan
- 0,5 tsk vaniljpulver
- lite salt
- 1 dl havregryn
- 2,5 dl mandelmjölk
- 1/4 kuvert saffran
Gör såhär:
- Mosa bananen i en kastrull. Blanda ner vaniljpulver och salt.
- Tillsätt havregryn och mandelmjölken, rör om tills allt är jämnt fördelat och sätt sedan igång spisen.
- När gröten kokat upp, sänk till låg värme och rör om så att gröten inte bränner fast i botten.
- När gröten kokat färdigt (ca 4 minuter eller till önskad konsistens) är det dags att tillsätta saffran. Rör om ordentligt tills gröten har en jämn gul färg. Smaka av och tillsätt om önskat extra saffran.
- Servera med önskade tillbehör, exempelvis bananskivor, färska blåbär och kokosgrädde.
Lämna ett svar