• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

Mandlar & Spenat

  • Om
  • Recept
  • Mitt skafferi
  • I bokhyllan

Pesto – enkelt, gott och nyttigt!

3 april, 2014 by Johanna @ Mandlar och Spenat 2 Comments

pest recept

Jag använder pesto till lite allt möjligt här hemma. Den passar till exempel utmärkt ihop med pasta, och slänger du även i lite frästa grönsaker eller lax så får du en snabblagad men lyxig måltid. Blanda ner en sked pesto i kokt quinoa eller bovete så har du snabbt skapat en saftig salladsbas. En annan favorit är att ringla en tesked på en bit bröd (snabb, men åh så god förrätt!) eller hälla lite i  lunchwrappen, jag lovar att det blir en helt underbar  smakförhöjare!

Det bästa med pesto är kanske hur lätt det är att göra den själv. För även om det finns flera färdiga alternativ i affären som till och med smakar helt okej, så rekommenderar jag dig verkligen att testa göra egen. För det blir både godare och fräschare! Men framförallt så slipper du de många läskiga tillsatser som ofta blandas ner i butikens halvfabrikat.

pest recept basilika pesto

Receptet ger dig en burk med pesto, hemma hos mig burkar den räcka till minst 4 middagsrätter och en liten burk som sparas i kylskåpet (håller ca 1 vecka)

Recept på hemmagjord pesto:

Ingredienser:

  • 1 kruka basilika
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 näve cashewnötter (eller pinjenötter)
  • 1 dl parmesanost (grovt riven)
  • 1,5 dl olivolja

Gör såhär:

  1. Plocka bladen från basilikakrukan och placera i din mixer eller matberedare.
  2. Pressa vitlöken och addera den till mixern tillsammans med övriga ingredienser.
  3. Mixa tills du har en jämn röra.

Filed Under: Röror, dressing & sås Tagged With: Basilika, Cashewnötter, Parmesanost, Pesto, Vitlök

Previous Post: « Bananglass med jordgubbssmak
Next Post: Bovetegröt »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Nyttiga såser och röror som förgyller din grillkväll – Supernyttigt.se skriver:
    19 juli, 2016 kl. 12:32

    […] Vitlök och parmesanost används oftast för att förbättra smaken ytterligare. Se recept på Mandlar & Spenat. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || […]

    Svara
  2. Nyttiga glasspinnar med fräscha frukter och bär som bas – Supernyttigt.se skriver:
    25 juli, 2016 kl. 20:03

    […] Vitlök och parmesanost används oftast för att förbättra smaken ytterligare. Se recept på Mandlar & Spenat. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || […]

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Välkommen!

Mandlar & Spenat är matbloggen för dig som älskar god mat, vill utforska vad växtriket har att erbjuda, undvika tillsatser och i slutändan må så bra som möjligt ♥

  • Email
  • Facebook
  • Instagram

Jag som skriver här på bloggen heter Johanna, du kan läsa mer om mig här!

Senaste inläggen

  • Avokadomacka
  • Mandelsmör
  • Hallon, banan och acaismoothie
  • Rostad tomat- och paprikasoppa
  • Saffransgröt

Kategorier

  • Blandat
  • Choklad
  • Efterrätt
  • Ett bättre alternativ
  • Frukost
  • Glutenfritt
  • Gröt
  • Juice
  • Lunch
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pannkakor
  • Raw food
  • Röror, dressing & sås
  • Sallad
  • Smoothie
  • Soppa
  • Tips / inspiration
  • Vegan
  • Vegetariskt

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress