Jag använder pesto till lite allt möjligt här hemma. Den passar till exempel utmärkt ihop med pasta, och slänger du även i lite frästa grönsaker eller lax så får du en snabblagad men lyxig måltid. Blanda ner en sked pesto i kokt quinoa eller bovete så har du snabbt skapat en saftig salladsbas. En annan favorit är att ringla en tesked på en bit bröd (snabb, men åh så god förrätt!) eller hälla lite i lunchwrappen, jag lovar att det blir en helt underbar smakförhöjare!
Det bästa med pesto är kanske hur lätt det är att göra den själv. För även om det finns flera färdiga alternativ i affären som till och med smakar helt okej, så rekommenderar jag dig verkligen att testa göra egen. För det blir både godare och fräschare! Men framförallt så slipper du de många läskiga tillsatser som ofta blandas ner i butikens halvfabrikat.
Receptet ger dig en burk med pesto, hemma hos mig burkar den räcka till minst 4 middagsrätter och en liten burk som sparas i kylskåpet (håller ca 1 vecka)
Recept på hemmagjord pesto:
Ingredienser:
- 1 kruka basilika
- 1 klyfta vitlök
- 1 näve cashewnötter (eller pinjenötter)
- 1 dl parmesanost (grovt riven)
- 1,5 dl olivolja
Gör såhär:
- Plocka bladen från basilikakrukan och placera i din mixer eller matberedare.
- Pressa vitlöken och addera den till mixern tillsammans med övriga ingredienser.
- Mixa tills du har en jämn röra.
[…] Vitlök och parmesanost används oftast för att förbättra smaken ytterligare. Se recept på Mandlar & Spenat. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || […]